Pyszny sernik o nazwie ,,śnieżny puch”- idealny deser, gdyż nie trzeba go piec, a smakuje niesamowicie

Tak przygotowany deser jest lekki oraz bardzo delikatny. Potrzebne do niego składniki są bardzo łatwo dostępne. W moim domu bardzo szybko znika ciasto z talerzy. Koniecznie musisz go przygotować, a jestem pewna że i Tobie on posmakuje. Zapraszam na przepis poniżej!

 

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 2 galaretki cytrynowe
  • Pół kg twarogu z wiaderka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 250 g śmietany 36 % albo 30 % oraz całe opakowanie śmietanki fix
  • Opakowanie cukru waniliowego
  • 30 g masła, 60 g wiórków kokosowych oraz 2 łyżki cukru
  • Średnie opakowanie ciasteczek Petit Beurre

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1.W pół litrze gorącej wody rozpuść galaretki, następnie odłóż je aby ostygły. W tym czasie rozgrzej masło na patelnie, po czym wsyp wiórki kokosowe oraz cukier. Smaż do momentu, aż wiórki będą zarumienione.

 

2. Używając miksera ubij na sztywno śmietanę. Do tak przygotowanej śmietany dodawaj powoli cukier puder, twaróg oraz cukier waniliowy, cały czas mieszaj mikserem do momentu ,aż wszystkie składniki się ze sobą połączą. Następnie do takiej masy dodaj wystudzona galaretkę cytrynową. Pozostaw na kilka minut, aby przygotowana masa odpowiednio stężała.

 

3.Papierem do pieczenia wyłóż blachę, po czym na dnie poukładaj herbatniki, na które wylej gotową masę twarogową, całość obsyp na wierzchu wiórkami. Gotowy deser przechowuj w lodówce najlepiej przez całą noc.

 

Życzę smacznego!


error: Content is protected !!