Pyszny sernik o nazwie ,,śnieżny puch”- idealny deser, gdyż nie trzeba go piec, a smakuje niesamowicie
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
1.W pół litrze gorącej wody rozpuść galaretki, następnie odłóż je aby ostygły. W tym czasie rozgrzej masło na patelnie, po czym wsyp wiórki kokosowe oraz cukier. Smaż do momentu, aż wiórki będą zarumienione.
2. Używając miksera ubij na sztywno śmietanę. Do tak przygotowanej śmietany dodawaj powoli cukier puder, twaróg oraz cukier waniliowy, cały czas mieszaj mikserem do momentu ,aż wszystkie składniki się ze sobą połączą. Następnie do takiej masy dodaj wystudzona galaretkę cytrynową. Pozostaw na kilka minut, aby przygotowana masa odpowiednio stężała.
3.Papierem do pieczenia wyłóż blachę, po czym na dnie poukładaj herbatniki, na które wylej gotową masę twarogową, całość obsyp na wierzchu wiórkami. Gotowy deser przechowuj w lodówce najlepiej przez całą noc.
Życzę smacznego!