Przepis na roladę z warzywami i szynką. Ta przekąska zaskoczy wszystkich gości i w mig zniknie ze świątecznego stołu.

Jeśli szukasz pomysłu na niecodzienne danie, które zaskoczy twoich gości, wypróbuj przepis na roladkę z szynki. Nie tylko zachwyci wszystkich wyjątkowym smakiem. Będzie też świetnie prezentować się na świątecznym stole, ponieważ z wyglądu przypomina salceson.

 

Tak wykonana rolada to nowatorskie podejście do przepisu na sałatkę jarzynową. Gdy raz jej spróbujesz, nie będziesz chciał już wracać do tradycyjnych receptur. Sekret tego dania tkwi w połączeniu dwóch smaków. Musisz ją zrobić i sam się o tym przekonać!

 

 

Składniki:
  • 200 g szynki
  • 200 g serka kanapkowego
  • 100 g majonezu
  • 100 g marynowanych pieczarek
  • 10 g pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 papryka czerwona
  • 15 g żelatyny
  • 3 g pieprzu czarnego
  • 5 g soli

 

Sposób przyrządzenia:
1. Na kuchennym blacie rozłóż folię aluminiową lub folię spożywczą.
2. Zacznij układać na niej plasterki szynki w taki sposób, aby nachodziły na siebie.

 

3. Włóż do miski serek i majonez, a następnie wymieszaj je razem.

 

4. Wyjmij grzyby z marynaty, posiekaj pietruszkę, czosnek przeciśnij przez praskę a paprykę pokrój w kostkę. Tak przygotowane składniki dodaj do miski i dokładnie wymieszaj.

 

5. Przygotuj żelatynę zgodnie z przepisem na opakowaniu, a następnie dodaj do nadzienia. Całość dopraw solą i pieprzem. Jeszcze raz wymieszaj.

 

6. Tak przygotowane nadzienie rozłóż równomiernie na szynce i zwiń ciasno w rulon.

 

7. Włóż roladę do lodówki. Danie będzie gotowe do spożycia po ok. godzinie.

 

Przed podaniem wyjmij roladę z lodówki i pokrój w plastry. Twoi goście na pewno będą zdumieni smakiem i wyglądem tego dania.


error: Content is protected !!