Sałatka z grzankami – Nie uwierzysz, jakie kulinarne cudo tworzą te składniki. To prawdziwe niebo w gębie

Przepis dostałam od mojej sąsiadki, która pewnego dnia poczęstowała mnie taką właśnie sałatką. Muszę przyznać, że połączenie tych składników bardzo mnie zaskoczyło, a jej genialny smak i prostota przygotowania skutecznie zachęciła do robienia jej przynajmniej raz w tygodniu.
Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • 3 jajka ugotowane na twardo,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 150 g twardego sera,
  • duża garść grzanek (możesz zrobić je samodzielnie z chleba),
  • do smaku: czosnek, majonez, sól i pieprz.

 

 

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Do wysokiej miski, wsyp odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę. Następnie, dodaj jajka starte na tarce o grubych oczkach lub pokrojone w kosteczkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszaj składniki.

 

2. Potem, dodaj ser starty na tarce o grubych oczkach i dopraw całość do smaku solą, pieprzem i majonezem.

 

3. Dokładnie wymieszaj, a wierzch posyp chrupiącymi grzankami. Gotowe!

 

Nie zapomnij podzielić się tym przepisem z rodziną i przyjaciółmi, a z nami swoimi wrażeniami!

error: Content is protected !!