Te sałatki sprawdzą się kiedy dopadnie Cię wilczy głód i szybko będziesz musiał przygotować jedzenie. Przepis.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Ten przepis wymaga od Ciebie wcześniejszego przygotowania 3 łyżek śmietany, koperku i kolendry, 4 ugotowanych na twardo jaj, 1 lub 2 łyżeczek musztardy, 2 łyżek oliwy z oliwek i oczywiście 400 g kapusty oraz soli i pieprzu. Rozpocznij od umycia składników, a następnie zarówno ogórka, jak i kapustę pokrój, najlepiej na cienkie paski.
Wrzuć je do miski razem z koperkiem i kolendrą. W ugotowanych jakach oddziel żółtka od białek. Żółtka rozgnieć, a białka podziel na drobne kawałeczki. Przygotuj oddzielną miskę na żółtka, natomiast białka dodaj do miski, w której znajdują się już inne składniki. Do żółtek dodaj jeszcze śmietanę, przyprawy oraz oliwę i musztardę. Zmieszaj wszystkie składniki razem. Sałatka jest gotowa.