Śledź z dodatkiem cebuli w pysznej marynacie olejowej. Tak przygotowana przekąska idealnie pasuje na każdą okazję
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Za każdym razem jak go przygotowuje w domu, to w bardzo szybkim czasie znika on z talerzy.
Gdy raz spróbujesz tego przepisu , już nigdy więcej nie przygotujesz śledzi inaczej. Zapraszam na przepis!
1.Płaty śledzia włóż do miski z wodą i mocz je przez 2 godziny. Koniecznie w trakcie trwania tych godzin wymieniaj co jakiś czas wodę.
2.Po tym czasie za pomocą ręcznika papierowego osusz wszystkie płaty. Tak przygotowane śledzie umieść w misce, po czym połącz ze sobą szklankę wody olej oraz ocet. Tak przygotowaną zalewę wlej do miski ze śledziami. Ponownie odstaw na bok na około 1,5-2 godzin. W między czasie pokrój obraną cebulę w piórka, następnie posól ją , a wtedy ona powinna zrobić się miękka.
3.Po upływie 2 godzin osusz ponownie śledzie ręcznikiem, po czym pokrój na mniejsze kawałki.
4.Pokrojone układaj w słoiku na przemian wraz z cebulą , po czym zalej je olejem .
5. Tak przygotowane śledzie koniecznie przechowuj w lodówce nie dłużej niż 4-5 dni. Tak przygotowane śledzie w oleju są gotowe!