Surówka Colesław – Dzięki niej danie mięsne smakuje jeszcze lepiej, koniecznie musisz ją przygotować
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Surówka przygotowana z przepisu poniżej tak zasmakowała moim dzieciom , że zawsze proszą o dokładkę. Spróbuj i koniecznie przekonaj się sama jak szybko znika ona z talerzy!
1.Drobno pokrojoną kapustę włóż do miski, po czym skrop ją sokiem z cytryny , następnie zostaw na kilka minut. W między czasie za pomocą tarki zetrzyj obraną marchew. Cebulę dokładnie obierz , po czym pokrój ja na małą kosteczkę.
2.Do osobnej miski wlej mleko, ocet, następnie przełóż majonez, posyp cukrem pudrem oraz wlej sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszaj, po czym dodaj drobno pokrojoną natkę pietruszki lub koperek , ponownie całość wymieszaj. Tak przygotowanym sosem polej warzywa w misce. Tak przygotowana sałatkę dokładnie wymieszaj.
3.Koniecznie do smaku przypraw solą oraz pieprzem, po czym włóż do lodówki i przechowuj przez 60 minut. Życzę smacznego!