Przepisy na surówki z marchewki – Pyszne i dietetyczne – Zjedz nawet po 22.00 i nadal chudnij.

Marchew to bogate źródło witamin, minerałów oraz pierwiastków śladowych. Jej codzienne spożywanie obniża poziom cholesterolu, zapobiega rozwojowi miażdżycy, udaru mózgu, zawału serca oraz wzmacnia układ odpornościowy.

Zarówno w czasie diety odchudzającej, jak i w czasie leczenia doskonałym dodatkiem są surówki z marchewki. Starta na drobnej tarce marchew jest bardziej przydatna niż taka spożywana w całości.

Poniżej znajdziesz przepisy na przepyszne surówki ze świeżą marchewką. Dodanie do nich oleju, śmietany lub jogurtu sprawi, że zawarty w marchewkach karoten lepiej się wchłania, dając Ci maksymalną ilość energii i składników odżywczych.

Surówka marchewkowa z jajkiem

Składniki:

  • średniej wielkości marchewki – 4-5 sztuk
  • gotowane jajka – 5-6 sztuk
  • ząbki czosnku – 2-3 sztuk
  • śmietana lub jogurt naturalny – 1-2 łyżki
  • szczypta soli
  • zioła do smaku

Przygotowanie:

Zetrzyj marchewki oraz obrane jajka na tarce. Jajka może również pokroić w małą kostkę. Posiekaj czosnek

Wymieszaj razem wszystkie składniki, a następnie posól oraz dodaj kwaśną śmietaną lub jogurt. Ponownie wszystko dobrze wymieszaj. Smacznego!

Surówka z marchwi i kapusty


error: Content is protected !!