Świąteczna zupa rybna – Doskonała na Wigilijną wieczerzę dla wszystkich bez wyjątku
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Do przygotowania tej zupy możesz wykorzystać swoją ulubioną rybę, świetnie smakuje również ze szprotkami, sardynkami lub łososiem i bez względu na to czy jest to ryba w sosie własnym, w pomidorach czy w oleju. Przygotuj dokładnie taką jaka będzie smakować najbardziej Twoim bliskim. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Obrane i umyte ziemniaki, pokrój kosteczkę, obraną marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
2. W garnku z lekko osoloną wodą, ugotuj ryż i ziemniaki. Na rozgrzanej patelni z masłem, podsmaż pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i starta na tarce marchew.
3. Rybę odsącz z zalewy i podziel na mniejsze kawałki.
4. Kiedy ziemniaki będą już miękkie, dodaj podsmażoną cebulkę z marchewką, rybę i posiekane świeże zioła. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość gotuj jeszcze przez 10 minut. Gotowe!
Doskonałym dodatkiem do zupy rybnej, jest kukurydza lub oliwki. Zamiast ryżu, możesz również dodać drobny makaron lub kaszę jęczmienną. Smacznego!