Świąteczne zrazy – Delikatne, rozpływające się w ustach mięso z genialnym wnętrzem
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
1. Umyj i osusz mięso ręcznikiem papierowym, a następnie pokrój w plastry. Plastry, rozbij cienko tłuczkiem i przypraw solą, pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Możesz również posmarować plastry mięsa musztardą – doda pikanterii. Odstaw na 30 minut.
2. Po tym czasie, na brzegu mięsa poukładaj kawałek sera i ogórka kiszonego. Zawiń i zroluj w mięsie ułożone dodatki. Aby mieć pewność, że mięso się nie rozwinie, możesz zabezpieczyć je wykałaczkami lub owinąć nitką.
3. Na rozgrzanej patelni z olejem, podsmaż zrazy z każdej strony na złoty kolor. Następnie, poukładaj je w naczyniu żaroodpornym.
4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 stopni C, przez 25 minut, podlewając je odrobiną wody. Gotowe!