Syrop z buraka jest skuteczniejszy niż antybiotyk. Tego nie dowiesz się w aptece.

Pora roku jest jak najbardziej sprzyjająca, więc jeśli dopadło Cię już przeziębienie, ten naturalny sposób pomoże je szybko zwalczyć!

 

Doskonałym sposobem na walkę z infekcjami, wzmocnienie odporności, kaszel i chrypkę jest domowy syrop z buraka.
Przygotujesz go w każdej chwili i bez trudu, co jest ważne przy złym samopoczuciu i towarzyszących mu dolegliwościach.

 

Bomba witaminowa, przygotowana z buraka jest również bezpieczna dla dzieci, a co najważniejsze, smakuje całkiem dobrze.

Spotkałam się z wieloma przepisami, ale te są w mojej rodzinie od wielu lat.
Każdy z nich jest prosty i szybki w przygotowaniu, możesz wypróbować wszystkie i wybrać ten ulubiony dla siebie.

Oprócz działania przeciwzapalnego i wzmacniającego odporność, syrop z buraka odkwasza organizm, wspomaga odkrztuszanie, łagodzi kaszel i ból gardła, zmniejsza chrypkę i ułatwia oddychanie.

 

Wypróbuj 3 sprawdzone przepisy na domowy sok z buraka i wybierz najlepszy dla siebie!

 

#1 Startego na tarce buraka, gotuj w niewielkiej ilość i wody przez pół godziny
Kiedy wystygnie, dodaj tyle miodu, ile buraków. Wzbogacisz również jego smak, dodając trochę soku z cytryny lub pomarańczy.

 

#2 Wydrąż dużego buraka, polej miodem lub posyp go cukrem.
Po jakimś czasie, burak sam zacznie puszczać sok.

 

#3 Z pomocą sokowirówki lub wyciskarki, wyciśnij sok z buraka i pomieszaj w proporcjach pół na pół z miodem.

 

 

Pamiętaj, że najskuteczniejszy jest tylko świeży sok, dlatego nie rób zapasów i zawsze przechowuj go w lodówce.


error: Content is protected !!