Szpinakowe naleśniki z serem – Do blendera włóż garść szpinaku, 2 jajka i płatki owsiane- Zaskoczę Cię tym przepisem, wszyscy się zajadają
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Ich uzyskany ciekawy kolor zachęci do jedzenia. Połączenie ich z płatkami owsianymi pozwoli na uzyskanie pożywniejszego dania.
1. Świeże liście szpinaku, dokładnie umyj pod ciepłą, bieżącą wodą i pokrój je na mniejsze części. Dodaj do nich płatki owsiane, 200 ml wody i całość zblenduj.
2. Powstała masa, powinna być gładka i jednolita. Odstaw na 30 minut.
3. Po tym czasie, dopraw masę do smaku solą, pieprzem, dodaj 2 łyżki oleju słonecznikowego i kolejne 200 ml wody.
4. Mieszaj powstałe ciasto do czasu, aż składniki połączą się ze sobą.
5. Smaż cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni z kilkoma kroplami oleju, do wyczerpania ciasta.
6. Teraz, na każdego naleśnika nałóż porcję startego na tarce o grubych oczkach sera, złóż na pól i podsmażaj do czasu, aż ser stanie się ciągnący. Gotowe!