Szpinakowe naleśniki z serem – Do blendera włóż garść szpinaku, 2 jajka i płatki owsiane- Zaskoczę Cię tym przepisem, wszyscy się zajadają

Naleśniki szpinakowe to propozycja na pyszny obiad bądź podwieczorek.

 

 

Ich uzyskany ciekawy kolor zachęci do jedzenia. Połączenie ich z płatkami owsianymi pozwoli na uzyskanie pożywniejszego dania.

 

SKŁADNIKI:
  • 400 ml wody,
  • 150 g liści szpinaku,
  • 150 g płatków owsianych,
  • 2 jajka,
  • twardy ser,
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego,
  • sól do smaku,
  • czarny mielony pieprz do smaku.

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Świeże liście szpinaku, dokładnie umyj pod ciepłą, bieżącą wodą i pokrój je na mniejsze części. Dodaj do nich płatki owsiane, 200 ml wody i całość zblenduj.

 

2. Powstała masa, powinna być gładka i jednolita. Odstaw na 30 minut.

3. Po tym czasie, dopraw masę do smaku solą, pieprzem, dodaj 2 łyżki oleju słonecznikowego i kolejne 200 ml wody.

 

 

4. Mieszaj powstałe ciasto do czasu, aż składniki połączą się ze sobą.

 

5. Smaż cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni z kilkoma kroplami oleju, do wyczerpania ciasta.

 

 

6. Teraz, na każdego naleśnika nałóż porcję startego na tarce o grubych oczkach sera, złóż na pól i podsmażaj do czasu, aż ser stanie się ciągnący. Gotowe!

Szpinakowe naleśniki z serem, podawaj koniecznie na gorąco, ponieważ tak smakują najlepiej. Smacznego!


error: Content is protected !!