Pyszna i szybka przekąska pomidorowa. Robię często na kolację.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Jeśli lubisz wytrawne smaki, to ta przekąska jest wręcz idealna dla Ciebie. Zrób ją dla rodziny czy nawet na jakieś przyjęcie, a zobaczysz ze zniknie jako pierwsza ze stołu.
Fajne jest to ,że każdy na pewno będzie umiał ją zrobić. Jeżeli chcesz szybko zrobić tą przekąskę to kup ciasto francuskie , na pewno będzie szybciej niż miałabyś zrobić własnoręcznie.
Jeśli jednak umiesz i masz czas to zrób sama ciasto francuskie. Smak przekąski na pewno będzie lepszy.
1.Na formę do pieczenia wyłóż ciasto francuskie. Za pomocą noża podziel na równe kształty, posmaruj każdy kawałek mlekiem. Pokrój pomidory w plastry, następnie połóż na każdym kawałku ciasta. Dopraw do smaku. Nagrzej piekarnik do 180 stopni i piecz przez 15-20 minut.
2. Gdy ciasto się piecze , masz czas na bazylię i czosnek. Posiekaj je drobno, następnie dokładnie wymieszaj dodając kilka kropli oliwy. Po wyjęciu upieczonej przekąski , posmaruj zrobionym sosem i dopraw do smaku.