Ciasto czekoladowe, które przygotujesz w 15 minut – Gdy tylko wystawię ją na stół znika w kilka chwil
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Ale, pamiętaj – ciasto musi ostygnąć, a dopiero wtedy można je podać! Ty i Twoi goście będziecie musieli się powstrzymać.
Na puszyste ciasto:
Na czekoladową polewę:
Jajka ubij z cukrem. Następnie bardzo powoli, łyżka za łyżką, dodawaj mleko i olej.
Cały czas miksując dodaj wszystkie suche składniki, przesypując przez sitko. Całość zmiksuj na gładką masę.
Do rondelka wlej mleko, olej, mąkę kukurydzianą, cukier oraz wsyp przesiane przez sitko kakao i zagotuj.
Gdy masa będzie się gotować, dodaj kostki czekolady. Gotuj jeszcze ok. 2 minuty, aż polewa zrobi się jednolita.
Gdy ciasto się upiecze, pokrój je w kostkę i ponakłuwaj wykałaczką/widelcem. Gotowy wypiek polej pachnącą polewą i odstaw do ostygnięcia.
Najlepiej smakuje z dodatkiem owoców! Świetnie zagrają przy tym lody waniliowe, maliny i świeża mięta.