Warzywne kotleciki- idealne oraz szybkie danie nie tylko dla osób nie jedzących mięsa.

Kotleciki z przepisu poniżej zachwycają swoim niesamowitym smakiem zarówno dorosłych jak i dzieci. Dosłownie w kilka minut przygotujesz danie , które na pewno szybko zniknie z talerzy.

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 400 g mrożonej mieszanki warzywnej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia
  • 2 jajka
  • Sól oraz pieprz
  • Dodatkowo ( 1-2 łyżek chudego twarożku)

 

WYKONANIE:

1.Za pomocą blendera rozdrobnij na mniejsze kawałki mrożoną mieszankę. Następnie przełóż je do miski, po czym dodaj sól, pieprz, mąkę, jajka. Jeśli chcesz dodaj również twarożek, po czym bardzo dokładnie połącz ze sobą wszystkie składniki.

 

2.Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Następnie za pomocą łyżki nakładaj nie wielkiej ilości placuszki. Całość smaż przez 2-3 minuty z każdej strony.

 

3.Tak przygotowane kotleciki są już gotowe. Jeśli chcesz podawaj je z sałatką lub innymi dodatkami. Idealnie zarówno smakują jak i wyglądają polane śmietaną lub jogurtem naturalnym. Życzę smacznego!


error: Content is protected !!