Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Jestem pewna, że ten przepis zachowasz na dłużej, jako ten ulubiony. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach do miękkości w osolonej wodzie. Potem je obierz i ugnieć z masłem na gładkie puree. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i wymieszaj z mięsem mielonym. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
2. Podsmaż mięso na rozgrzanej patelni z olejem, a następnie dodaj koncentrat pomidorowy. Jeśli mięso jest zbyt suche, podlej je wodą.
3. Tortownicę ze zdejmowanym dnem, wysmaruj olejem. Na dnie, wyłóż połowę puree z ziemniaków, lekko je ugnieć i wygładź.
4. Następnie ułóż równomiernie warstwę mięsa i wyłóż resztę puree. Po nakłuwaj zapiekankę nożem w kilku miejscach i posmaruj kwaśną śmietaną.
5. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 40 minut na złoty kolor. Gotowe!